Relacions socials

Més Info i Exemples

Las relaciones socials és una activitat molt important per la nostra salut mental. Ens ajuda a enfortir la nostra autoestima gràcies a la sensació que tenim de ser un grup afí. Ens aporten seguretat que enforteix el nostre desenvolupament personal.

Coses com aquestes amb els teus amics, parla amb ells sobre els teus problemes i aporten moltíssims beneficis. Tenir unes bones relacions socials ens deixa veure el món amb més optimisme. Ens sentim estimats, el sentiment més gran de tots. La felicitat està íntimament lligada a la nostra qualitat de vida i per això cal enfortir aquestes relacions.

Ajudem a trencar amb aquesta solitud no desitjada i facilitem les relacions socials de les persones grans que ens envolten. Sigueu potenciant trobades familiars així com trobant espais on la persona es pugui relacionar amb gent de la seva edat.

També és important que la persona segueixi sentint-se part de la comunitat, tenint un paper actiu a la societat. Aquest sentiment de pertànyer a alguna cosa contribueix a tenir una autoestima millor, ja que ens ajuda a sentir-nos útils i capaços d’aportar.

També ajuda molt a les persones grans

Les relacions socials en la gent gran són fonamentals. Té efectes molt favorables a les diferents patologies que poden patir i els ajudem a no sentir-se sols.

La solitud ens afecta a tots i la manca d’aquestes relacions socials pot provocar inseguretat psíquica i física. La gent gran té més risc d’aïllament social, ja que són molts que no tenen eines com les xarxes socials. Aquests últims dies, hem vist com gràcies a les videotrucades, ens sentim una mica més a prop dels nostres éssers estimats, i són moltes les persones grans que no tenen aquesta eina. Digueu-los, han de saber que no estan sols, que seguim allà, a l’altra banda del telèfon, estimant-los igual que ells ens volen a nosaltres.

Tenir unes bones relacions socials ens deixa veure el món amb més optimisme. Ens sentim estimats, el sentiment més gran de tots. La felicitat està íntimament lligada a la nostra qualitat de vida i per això cal enfortir aquestes relacions.

Fonts: 

-https://escuelaergon.com/relaciones-sociales/

-https://www.esimcuidadores.com/las-relaciones-sociales/