Quant depèn de mi?

Quant depèn de mi?

Quan volem liderar el nostre futur per arribar a la nostra felicitat, hi ha 3 factors que influeixen molt: (en relació a les investigacions de Sonja Lyubmirsky)

  • 1 – El factor genètic, influeix un 50%

(en la nostres possibilitats de ser feliç al llarg de la vida)

  • 2 – Els factors circumstancials, impliquen un 10% 

(el que estigui passant en el moment)

  • 3 – Les nostres accions personals, un impacte de 40%

(aquella cosa que cada un de nosaltres tria fer amb el recursos i les possibilitats que l’ofereix la vida)

Hi ha un 40% de possibilitats de les que si tenim control, de fora directa, per influir el nostre nivell de felicitat.

El control es molt important, el enfocar la nostra atenció en el que realment depèn de nosaltres, no en els que no podem controlar, perquè això és el que produeix en augmentar el nostre estrès i més inestabilitat emocional.

  • 1 – El dolor primari: es el dolor que es donarà en les nostres vides, perquè tindrem malalties, li passessin coses doloroses a persones properes a nosaltres, com la morts, etc. I aquest tipus de mal s’han d’assumir i acceptar-ho , perquè forma part de la vida i es diu que pot influir un 15% en el nostre patiment al llarg de la vida.

En la vida passen coses que no ens agraden res, la investigació ens mostra també que hi ha dos tipus de situacions doloroses:

Per tant es necessari posar davant aquelles coses que realment depenen de tu, deixa de resistir a aquelles coses que s’han d’acceptar, per poder posar tota la teva energia en el que realment depèn de tu. L’acceptació de la realitat significa que s’utilitza els teus recursos i la teva energia en el que realment es útil, estant enfocat en el que depèn de tu, donant el màxim, per tant només ocupat del teu no dels altres.

  • 2 – El patiment secundari: que ocupa el 85% del dolor de les persones, que es origina per la nostra dificultat per acceptar el moments complicats que es donen en les nostres vides, per exemple fer que desapareguin, quan realment no està en les nostres mans.

Tenim una equació del patiment, el dolor per la resistència =patiments (es el que determina el nostre nivell de patiment)