Hobbies

Hobbies

Diversos estudis científics han aconseguit trobar una connexió entre fer activitats d’oci i les habilitats cognitives d’una persona. Altres estudis també han aconseguit demostrar que tenir un hobby fa sentir les persones amb més energia. Gràcies als hobbies, a més, es diu que les persones estan menys exposades al burnout, ja que practicar els hobbies compta com a temps que una persona dedica a recuperar-se de l’estrès. Tanmateix, el que ha estat difícil de provar és si tenir un hobby fa les persones més felices; o si les persones que tenen hobbies són més felices que aquelles que no en tenen.

Un hobby és una activitat que fem regularment fora de la nostra feina, amb l’únic propòsit de relaxar-nos o d’obtenir algun plaer.

Què qualifica com a hobby?

Qualsevol activitat que us proporcioni aquestes emocions: per exemple, fer un esport pot ser un hobby, però també col·leccionar monedes o estampilles, tallar fusta o pintar. El que és bo dels hobbies és que un no ha de ser bo practicant-los perquè el propòsit no és complir alguna meta d’exercici sinó simplement sentir-se bé de fer-ho.

La resposta a si els hobbies ens fan més feliços o no és que no en sabem. Tanmateix, el que sí que sabem és que és bo realitzar qualsevol activitat que distregui la nostra ment de les tasques de cada dia és bona per a nosaltres en major o menor mesura; i, que és molt millor si aconseguim trobar significat a cada cosa que fem ja sigui aquesta un hobby o no.

I si no tens o no has trobat el teu hobbie perfecte aquí et deixam un vídeo de 20 hobbies que et poden arribar a agradar i se més feliç.