Gestionar la por?

Gestionar la por

La por és fonamental per poder viure ja que ens ajuda a prendre precaucions en situacions complicades, que poden aparèixer en les nostres vides, i és molt necessari per que ens fa prudents, però en excés no es bo. 

Però és una cosa de la que ningú pot escapar, es útil per sobreviure, per tant s’han d’acceptar per poder treballar-los i així gestionar-los.

El mecanisme d’estrès maneja amb destresa dos emocions principalment: 

  • 1 – La ira 
  • 2 – La por

NO ÉS VALENT QUI NO TE POR, SINÓ AQUELL QUE MALGRAT  LA POR ES CAPAÇ D’ACTUAR.

La por et pot bloquejar, però el temor és una cosa que t’acompanya i està en constant preocupació. Per tant és molt importat reconèixer les nostres pors per poder treballar-les i així enfortir la nostra ment.

Per exemple la por de no ser bo, es compensa amb la necessitat de ser o sentir-se perfecte, la por de ser digne d’amor es compensa amb la necessitat de ser estimat per els altres, la por de no ser important com persona per la resta es compensa amb el desig de destacar per que les altres persones admirin i confirmin que jo tinc valor, la por de no ser emocionalment capaç de dirigir el món de les relacions es compensa amb la necessitat de mantenir la distancia respecte a la resta, etc.

Tots aquests matisos ens acompanyen, però cada un de nosaltres es més sensible a alguns d’aquests.

Per la felicitat és important anar superant les nostres pors.

  • Quines pors t’estan condicionant a la teva vida en aquest moment?
  • Quin és el cost actual de tenir aquestes pors, que et limiten en aquest moment?
  • Quin serà el cost definitiu en la teva vida, si no ho superes?