Filosofies de diferents filòsofs

Filosofies de diferents filòsofs

  • ¿Què és estoïcisme? L’estoïcisme va predicar el valor de la raó, proposant que les emocions destructives són el resultat d’errors en la nostra manera de veure el món i va oferir una guia pràctica per romandre resolts, forts i en control de la situació.

A la filosofia de l’estoïcisme es parla de com mantenir la calma en les situacions més adverses igual que ser racional davant seu, ja sigui per exemple, una ruptura recent, l’assetjament d’un company o quin entrepà prefereixes per esmorzar. Pot ser que petites decisions siguin el que més preocupa o grans esdeveniments a la teva vida et causen problemes siguin més suportables si intentes mentalitzar aquesta filosofia de pensament sobre com reaccionar a la teva vida.

¿Què és el cinisme? Doctrina dels cínics, que expressa menyspreu cap a les convencions socials i les normes i valors morals, se sol associar a la despulla del desig material inculcat en el capitalisme en què convivim on es dóna molta importància a les possessions materials.

D’altra banda, el cinisme intenta canviar com es comprèn la vida que tens en aquest moment, és més un canvi de comprensió que una pràctica. Al cinisme es practica la llibertat a partir de la reducció d’importància a aspectes de la vida que no són de molta rellevància. Amb aquest mètode pots aconseguir entendre com trobar una manera diferent de gaudir o pensar en la llibertat

Aquestes filosofies d’antics filòsofs et poden ajudar a entendre i aplicar allò que inculcaven fa tants anys per poder viure una vida més feliç