Com funciona l’estrès?

Com funciona l'estrès ?

Cada vegada que el cervell reconeix en el entorn, una mínima possibilitat de dolor real o potencial, immediatament s’activa el mecanisme d’estrès per defensar-nos.

Després de captar amb el sentir determinades situacions, aquest informació es compara amb els arxius i si troben alguna cosa que sigui similar dins els arxius d’experiència de dolor, automàticament l’adrenalina per bombar la sang i que aquesta vagi bé per tot el cos.

El mecanisme d’estrès es relaciona amb la lluita o la fugida, quan més reg sanguini va a les amígdales, més gran feim les coses, quant realment és més petit l’estrès, donant així el agafar-nos del que és segur i deixant de costat les oportunitats. 

És important recordar que el nostre mecanisme d’estrès està dissenyat per activar-se en un moment determinat i potenciar la nostra agilitat, la nostra capacitat de resposta, l’estrès positiu es un estrès que és molt necessari per poder sobreviure, però quant hi ha massa estrès genera grans problemes en la nostra salut mental , emocional i física de tots els nivells.